Lebenslangerschicksalsschatz

Mungkin kemaren-kemaren ada juga yang liat kata ini, entah di tweet orang, facebook, status BBM, atau yang lainnya.. Awalnya juga gw nggak tau ini artinya apaan sih.. Ternyata itu dari HIMYM season 8 episode 1 yang baru keluar.. Akhirnya karena penasaran, langsung deh download dari torrent ūüėÄ

Buat yang ngga ngikutin HIMYM, di episode ini nyeritain lanjutan dari episode sebelumnya *spoiler alert* dimana Ted Mosby akhirnya pergi bareng Victoria yang pada hari itu seharusnya menikah dengan Klaus, but she left him for Ted.. Tanpa diketahui Victoria, ternyata Klaus juga berencana untuk membatalkan pernikahan dengan Victoria.. Satu hal yang membuat Ted bertanya-tanya adalah kenapa Klaus tidak mau menikahi Victoria padahal dia wanita yang begitu hebat.. Dan inilah percakapan antara Ted dan Klaus di stasiun kereta Farhampton..

Ted :¬†I-I just have¬†one quick question,¬†Victoria seems¬†like a great girl..¬†Why wouldn’t you¬†want to marry her?

Klaus : Ach, Okay, Victoria is “wunderbar”. “wunderbar” is the German word for wonderful.. There is a word in German “Lebenslangerschicksalsschatz”.. and the closest translation would be “Lifelong Treasure of Destiny”.. And Victoria is “wunderbar”, but she is not my “Lebenslangerschicksalsschatz”.. She is my “Beinaheleidenschaftsgegenstand” .. It means “the thing that is almost the thing that you want…… but it’s not quite.” Das ist Victoria to me..

Ted: How do you know she’s not “Lebenslangerschicksalsschatz”? I mean, maybe as the years go by, she’ll get¬†Lebenslangerschicksalsschatz-ier?

Klaus: Oh, nein, nein, nein.. “Lebenslangerschicksalsschatz” is not something that develops over time. It is something that happens instantaneously. It courses through you, like the water of a river after storm…. Filling you and emptying you all at once.. You feel it throughout your body… In your hands… In your heart… In your stomach… In your skin… Have you ever felt this way about someone?

Ted: Yeah, I think so..

Klaus: If you have to think about it, you have not felt it..

Ted: And you’re absolutely sure you’ll find that someday?

Klaus: Of course, everyone does eventually. You just never know when or where..

So.. have you met your Lebenslangerschicksalsschatz?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s